تاریخ درج خبر: 1397/5/22 - تعداد بازدید: 39
سالروز پیوند آسمانی حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها را به تمامی عاشقان مبارک باد.

حضرت امیر (ع) در سخنی می‌فرماید: «هیچ گاه فاطمه از من نرنجید و او نیز هرگز مرا نرنجاند. به خدا قسم هرگز کاری نکردم که فاطمه خمشگین شود؛ او نیز هیچ گاه مرا خشمگین نکرد».

اول ذی‌الحجه سالروز ازدواج فرخنده و پر برکت پدر خاک و مادر آب، حضرت علی و حضرت فاطمه علیهم‌السلام است. این روز که روز ازدواج نامیده می‌شود، یادآور پیوندی آسمانی و همیشگی است که پیروان زندگی علوی و فاطمی آن را سرآغاز زندگی مشترک خود قرار می‌دهند.

تاریخ ازدواج زوج الهی
 قول‌های متعددی برای این پیوند مبارک ذکر شده ولی مسعودى در مروج الذهب تاريخ ازدواج حضرت على و فاطمه زهرا علیهم‌السلام را سال دوم هجرت ذکر کرده و مشهورترين نظر در اين خصوص، اول ذى‌الحجه سال دوم هجرت است. بنا برقول مشهور حضرت فاطمه (س) در سال پنجم بعثت به دنيا آمده است. حضرت فاطمه (س) شش ساله بود كه مادرش خديجه (س) از دنيا رفت. ایشان در سال دوم هجرت با حضرت على (ع) ازدواج كرده است. بنابراين سن حضرت زهرا (س) طبق قول مشهور هنگام ازدواج حدود ۱۰ سال بوده است.
حضرت على (ع) در سيزده رجب سال ۳۰ عام‌الفيل متولد شد. ایشان ۱۰ ساله بود كه پيامبر در چهل سالگى به پيامبرى مبعوث شد. حضرت علی (ع) سيزده سال در مكه و شعب ابى‌طالب همراه پيامبر (ص) بود و دو سال بعد از هجرت، با حضرت فاطمه (س) ازدواج كرد. بنابراين سن ایشان هنگام ازدواج ۲۵ سال بوده است.
ماجرای خواستگاری
هنگامی که حضرت علی (ع) برای خواستگاری حضرت زهرا (س) نزد پیامبر (ص) می‌رود، پیامبر (ص) در خانه ام‌سلمه بوده و هنگامی که علی (ع) در می‌زند، ام سلمه می‌پرسد: کیستی؟ و  قبل از اینکه حضرت علی (ع) پاسخ دهد، پیامبر (ص) به ام‌سلمه دستور می‌دهد: در را باز کن و بگو داخل شود که کسی که پشت در است، محبوب خدا و رسول است. ام‌سلمه می‌گوید از شوق اینکه ببینم پشت در کیست از جا برخاستم و پایم پیچید. علی (ع) وارد می‌شود و سلام می‌کند و در حضور رسول خدا (ص) می‌نشیند. شرم از پیامبر (ص) مانع گفتن خواسته‌اش می‌شود. پیامبر (ص) می‌فرماید: می‌بینم برای حاجتی اینجا آمده‌ای. خواسته‌ات را بر زبان آور و آنچه در دل داری بازگو کن که خواسته‌ات پیش من پذیرفته است.
حضرت علی (ع) که برای خواستگاری دختر پیامبر (ص) به خانه ایشان آمده، خواسته‌اش را چنین بازگو می‌کند: پدر و مادرم فدای شما، وقتی من کوچک بودم مرا از عمویتان ابوطالب و مادرم فاطمه بنت اسد گرفتید و با غذای خود و به اخلاق خود بزرگم کردید. نیکی و دل سوزی شما درباره من از پدر و مادرم بیشتر و بهتر بود. تربیت و هدایتم به دست شما بوده و به خدا سوگند شما ای رسول خدا ذخیره دنیا و آخرتم هستید... د. پيوند خويشاوندی من با خاندان رسالت و ثبات و پايداريم در راه دين و جهاد و کوششم در پيش برد اسلام بر شما روشن است. پيامبر(ص) می‌فرماید: تو از آنچه که می‌گويی بالاتر هستی.
نکته‌ای که در فرمایشات حضرت امیر (ع) قابل تامل است، این است که حضرت بر تقوا و سوابق درخشان خود در اسلام تکيه می‌کند و از اين طريق به همه تعليم می‌دهد ملاک برتری اين است نه منصب و ثروت و زيبايی و... سپس فاطمه (س) را از پیامبر (ص) خواستگاری می‌کند. پیامبر(ص) خوشحال شده ولی جواب قطعی را برعهده فاطمه(س) می‌گذارد.
پیامبر(ص) ماجرای خواستگاری پسر عموی خویش، علی(ع) را برای دخترش بازگو می‌کند. حضرت فاطمه(س) ساکت می‌ماند و برخلاف گذشته که موضوع خواستگاری دیگران مطرح شده بود، اظهار ناراحتی و نارضایتی در چهره معصوم ایشان پدیدار نمی‌شود و روی برنمی‌گردانند. نغمه تکبیر پیامبر(ص) بلند می‌شود: «اللّه اکبر فاطمه راضی است؛ سکوت او نشانه رضایت اوست».